תאונת עבודה ? מה (באמת) חשוב לדעת

נפגעת בתאונת עבודה ? הגעת למקום הנכון 

תחילה חשוב לדעת  שעל פי חוק הביטוח לאומי תאונת עבודה היא תאונה שהתרחשה "תוך כדי" ו"עקב" העבודה , ניתן לתבוע בגין פגיעה בעבודה גם לגבי תאונה שארעה בדרך לעבודה ובחזרה ממנה. הליך הגשת התביעה כנגד הביטוח הלאומי , עלול להיות ארוך ומורכב  ולכן מומלץ כבר בתחילת ההליך להיוועץ בעורך דין הבקיא בתחום ובעל נסיון רב .

 יש חשיבות רבה בידיעת הפרטים הבאים  כנפגע עבודה בטרם הגשת התביעה   :

1.     אופן הגשת התביעה לתאונת עבודה 

2.     סוגי פיצוי עיקריים לנפגע העבודה

3.     באילו מצבים ניתן לתבוע פיצוי כספי חוץ מביטוח לאומי (מעסיק , חברת ביטוח , גורם לנזק)

4.     מחלת מקצוע והסבר על פגיעה בעבודה מסוג מיקרוטראומה 

5.     מהי החשיבות  בבחירת עו"ד שתחום מומחיותו  בתאונות עבודה (ומה היתרונות בבחירת עו"ד  לעומת החברות השונות למימוש זכויות רפואיות ) .

אופן הגשת התביעה לתאונת עבודה

יש חשיבות מכרעת לאופן הגשת הטפסים וניסוח הטענות  מאחר שביטוח לאומי בודק את הנסיבות שהובילו לפגיעה ויכול לדחות תביעה להכרה בתאונת עבודה , ככל שתאונת העבודה הוכרה , ביטוח לאומי יכול להחליט אילו פגימות הוא מכיר כתוצאה מהתאונה ואילו לא , מכאן תפקידו של העו"ד להילחם ככל שיידרש  בגין ההכרה בתאונת העבודה או לחילופין הכרה באותן פגימות שפקיד התביעות החליט לדחות על אף שנגרמו כתוצאה מתאונת העבודה . 

תביעה לדמי פגיעה

על הנפגע להגיש תביעה לדמי פגיעה למוסד לביטוח לאומי , ככל שפקיד התביעות הכיר בפגיעה , הנפגע זכאי לפיצוי בגין אובדן הכנסה , פיצוי זה משולם עבור התקופה בה הנפגע לא יכול היה לעבוד כלל (עד 91 יום ממועד הפגיעה ) , ככל שנוצלו ימי מחלה על המעסיק להחזיר את ימי המחלה שנוצלו לעובד . הנפגע זכאי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי מימון לכל הוצאותיו הרפואיות .

תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה (ועדה רפואית )

במידה ותאונת העבודה הוכרה כפגיעה בעבודה והותירה בנפגע נכות כלשהי , רשאי הנפגע להגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה והוא יוזמן לדיון בפני ועדה רפואית על מנת שתקבע את דרגת הנכות שלו , מכאן החשיבות לניהול ההליך ע"י עורך דין כדי לוודא (ואם צריך לדרוש) שאותם רופאים היושבים בוועדה , בעלי מומחיות רפואית רלוונטית לאותן פגימות הנטענות ע"י הנפגע בעבודה.

ערר וערעור

על החלטת הועדה הרפואית ניתן להגיש ערר בפני ועדה רפואית לעררים , אשר רשאית לשנות את החלטת הועדה הרפואית מדרג ראשון , נדגיש כי לא תמיד כדאי להגיש ערר , אלא חשוב לבחון לעומק את החלטת הועדה הרפואית ונימוקיה לצד התשתית העובדתית והמשפטית , היות וקיים גם סיכון לירידת אחוזי הנכות שכבר ניתנו ( במקרה כזה על ביטוח הלאומי החובה להודיע מראש ולתת את האפשרות לנפגע לכלכל את צעדיו)  , ומכאן עורך דין מנוסה בועדות רפואיות יפעל למקסם את אחוזי הנכות , בהישען על הטענות המשפטיות הרלוונטיות לאותו מקרה ככל שיש מקום להגיש ערר . 

החלטת הועדה הרפואית לעררים סופית ולכן ניתן להגיש ערעור על החלטה זו רק לבית הדין לעבודה , אשר אינו מוסמך לדון בשאלות רפואיות אלא רק בשאלות משפטית ,  ולכן ניסוח הערעור קריטי לקבלת הזכויות של נפגע העבודה .

תקנה 15 - ככל שהמבוטח נפגע באופן אשר פוגע ביכולתו לעבוד באותה עבודה ספציפית שהוא נפגע בה וקיימת ירידה בשכר, הנפגע רשאי להגיש בקשה להפעלת תקנה 15 שמטרתה להגדיל את הנכות בעוד מחצית מהנכות שנקבעה ,לדוגמא - מבוטח שנקבעה לו נכות רפואית בשיעור 30%, יוכל באמצעות תקנה 15 להגדילה ל-45% (תוספת של 15%) .

סוגי פיצוי עיקריים -  קצבה חודשית או מענק חד פעמי 

סוגי הפיצוי העיקריים - תלוי בשיעור דרגת הנכות המשוקללת שנקבעה על ידי הוועדות של ביטוח לאומי : 

  • מענק חד פעמי  - נפגע עבודה שנקבעה לו דרגת נכות צמיתה בשיעור 9% עד 19%  כפול 43 קצבאות .
  • קצבת נכות חודשית - נפגע עבודה שנקבעה לו דרגת נכות זמנית / צמיתה  בשיעור 20% ומעלה.


באילו מצבים ניתן לתבוע פיצוי כספי (בגין תאונת עבודה) חוץ מביטוח לאומי

תביעה כנגד המעביד (חבות מעסיקים)

כאשר המעביד או גורם אחר התרשל וכתוצאה מכך נגרמה הפגיעה לעובד , עומדת לו הזכות להגיש תביעה כנגד המעביד בגין נזקי הגוף שנגרמו לו עקב התאונה . 

יחד עם זאת יש להוכיח כי התאונה התרחשה עקב רשלנות המעביד או לחילופין שהמעביד הפר חובה חקוקה כדוגמת סביבת עבודה בטוחה , דרישות מיגון מיוחדות, אי אספקת אמצעי בטיחות ועוד  .

תביעה כנגד ביטוח פרטי

ישנם מקרים בהם הנפגע  מבוטח במקום עבודתו במסגרת ביטוח מנהלים , ביטוח תאונות אישיות וכדומה , במצבים כאלו מוטלת האחריות על העורך דין לבדוק האם ניתן לקבל פיצוי כספי מחברת הביטוח בנוסף לפיצוי שיקבל מביטוח לאומי או גורם אחר . 

מקרה נוסף המקנה זכות לנפגע הינו בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה , במקרה כזה זכאי הנפגע לתבוע את מלוא  נזקיו הן מול ביטוח לאומי וגם מול חברת הביטוח המבטחת את הרכב ממנו נפגע הניזוק אשר יחלקו בנזק , גם כאן יש לשקול היטב את הדרך הנכונה להגיש את התביעה מול ביטוח לאומי וחברת הביטוח , וזאת על מנת להימנע מתרחיש שהוגשה תביעה לחברת הביטוח והתביעה "נבלעה" בגובה הפיצוי הנפסק לאור העובדה שתשלומי הביטוח לאומי שנקבעו גבוהים מגובה הפיצוי שפסק בית המשפט.

מכאן ההמלצה  להיוועץ עם עורך דין תחילה כדי לבחון את מלוא מסלולי התביעה העומדים לרשותך ולקבוע את הדרך הראויה והטובה ביותר למימוש זכויותיך.

מחלות מקצוע / מיקרוטראומה

יש מקרים בהם העובד נפגע לא בזמן ומקום מוגדר וידוע , אלא הפגיעה היא תוצאה של תהליך עבודה ארוך טווח כגון :

מחלת מקצוע היא מחלה שעובדים חלו בה עקב עבודתם והמחלה מוגדרת כמחלת מקצוע בתקנות הביטוח הלאומי. מחלת מקצוע נחשבת כפגיעה בעבודה וניתן להגיש בגינה תביעה לביטוח לאומי להכרה בנכות מהעבודה .

מיקרוטראומה היא פגיעה שנגרמת כתוצאה מפעולות חזרתיות ומתמשכות במהלך העבודה , פגיעה בעבודה מסוג מיקרוטראומה אינה קיימת בחקיקה, והיא גובשה בפסקי דין שונים של בית המשפט , גם במקרה זה ניתן להגיש בגינה תביעה לביטוח לאומי להכרה בנכות מהעבודה . 


מהי החשיבות בבחירת עורך דין שתחום מומחיותו בתאונות עבודה

 אז הסברנו בקצרה על הליך הגשת התביעה לתאונת עבודה וכל הקשור לסוגי הפיצוי העיקריים ואופן חישובם , מכאן נשאלת השאלה , למה צריך עורך דין מומחה לתאונות עבודה ?  הרי כל אחד יכול להגיש בעצמו את התביעה ולגשת לועדה רפואית.

חשוב להבין שיש חשיבות קריטית בניסוח הטענות , צירוף המסמכים הרלוונטים ואופן הגשתם לביטוח לאומי, פה לא נגמר המסע אלא רק מתחיל , לאחר מכן יתואם ועדה רפואית שם רק עורך דין מנוסה בתחום תאונות העבודה  יידע להילחם  עבור אחוזי הנכות שבאמת מגיעים  לך מבלי להתפשר , עד השגת קצבת הנכות ההולמת באופן מקסימלי את הנזק שנגרם לך . 

משרדנו מעניק טיפול משפטי ומקיף לכל תאונת עבודה בהתאם לנסיבותיו הייחודיות בדגש על ניתוח משפטי והצגת האפשרויות הקיימות בפני הלקוח לצד הסיכויים , הסיכונים והאסטרטגיה המשפטית הנכונה לקבלת קצבת הנכות המשקפת את הנזק שנגרם לך עד להשגת הפיצוי המקסימלי ללא פשרות , כמו כן שכר הטרחה על בסיס הצלחה בלבד ( ומוגבל על פי חוק) .

עורך הדין איציק אטיה הוא גם מי שמלווה ומייצג באופן אישי  את הליך ההכרה בביטוח לאומי בתביעת תאונת נכות מעבודה לרבות הייצוג בועדה רפואית בביטוח לאומי  וכמובן הליכי ערר וערעור לבית הדין לעבודה ככל שיידרש . תביעה לביטוח לאומי, הינה אישית ורגישה ולכן תחלופה רבה בטיפול בתיק בין עורכי דין במשרד, לעיתים עשויה לפגוע בסיכויי התביעה נגד ביטוח לאומי וביחסי האמון החשובים כל כך בין העורך דין לנפגע העבודה .

יתרונות בבחירת עורך דין לתאונות עבודה על פני חברות "למימוש זכויות רפואיות" 

נציין שקיימות חברות שונות הנותנות שירות ל"מימוש זכויות רפואיות" , אולם חשוב לדעת כי אותן חברות אינן יכולות לייצג את נפגעי העבודה בועדות הרפואיות ובנוסף אינן יכולות לייצג בבית הדין לעבודה ככל שיידרש לכך , מכאן החשיבות בבחירת עורך הדין אשר ילווה את נפגע העבודה מתחילת ההליך ועד סופו .


לסיכום  : הזכויות שלך , המלחמה שלנו !

כפי שניתן לראות , הליך הגשת התביעה כנגד ביטוח לאומי מורכב ונדרש ידע מקצועי ומשפטי כאחד , ולכן פנייה מוקדמת לייעוץ משפטי אצל עורך דין שתחום מומחיותו הינו תאונות עבודה ישיג עבורך את הזכויות הרפואיות שמגיעות לך במלואן לצד הפיצוי הכספי המשקף את גובה הנזק ! (תשלום על בסיס הצלחה בלבד )

עורך הדין איציק אטיה מעניק יחס וליווי אישי עד לקבלת הפיצוי המקסימלי הראוי לנפגעי תאונות עבודה , לעיתים הדרך ארוכה יותר להשגת אחוזי הנכות הראויים , אך יחד עם זאת המטרה מקדשת את כל האמצעים על מנת שהפיצוי ישקף במלואו את הפגיעה והמגבלה התפקודית ! 


עומדים לרשותך למתן ייעוץ ללא התחייבות:

טלפון : 077-2055355 

נייד :    052-7722400

WhatsApp (ישיר):  0544-31-66-31

להשארת פרטים ונשוב בהקדם  -  לחץ כאן